Plusgroep

Begaafde en hoogbegaafde leerlingen van onze school én leerlingen van CKC De Rietzanger gaan elke vrijdagmiddag onder leiding van meester Bjorn aan de slag met uitdagende en verrijkende projecten. In deze projecten wordt hun talent voor leren aangesproken, maar ontwikkelen de leerlingen ook allerlei extra studievaardigheden.

Elk project duurt 7 a 8 weken. Gedurende elk thema werken de leerlingen aan een veelomvattende thema-opdracht, met één of meerdere producten als eindresultaat (een folder, een reisgids, een bordspel, etc). Ook gaan ze elke bijeenkomst aan de slag met korte opdrachten, waarbij ze al dan niet samenwerken. Daarnaast werkt elke leerling elke periode aan een zelfgekozen vaardigheid, zoals bijvoorbeeld: "Ik wil beter leren samenwerken", "Ik wil beter leren doorzetten" of "Ik wil leren op tijd om hulp te vragen".