Plusgroep

Begaafde en hoogbegaafde leerlingen van onze school gaan elke week een dagdeel aan de slag met uitdagende en verrijkende projecten onder leiding van meester Bjorn en juf Anna. In deze projecten wordt hun talent voor leren aangesproken, maar ontwikkelen de leerlingen ook allerlei extra studievaardigheden.

Elk project duurt 7 a 8 weken. Gedurende elk thema werken de leerlingen aan een veelomvattende thema-opdracht, met één of meerdere producten als eindresultaat (een folder, een reisgids, een bordspel, etc). Ook gaan ze elke bijeenkomst aan de slag met korte opdrachten, waarbij ze al dan niet samenwerken. Daarnaast werkt elke leerling elke periode aan een zelfgekozen vaardigheid, zoals bijvoorbeeld: "Ik wil beter leren samenwerken", "Ik wil beter leren doorzetten" of "Ik wil leren op tijd om hulp te vragen".