Buitenschoolse opvang

Leuk, actief en makkelijk!

Schoolgaande kinderen van Menso Altingschool en andere scholen in en rondom Paterswolde zijn van harte welkom bij ons op de Buitenschoolse opvang (BSO). Voor de kinderen van Menso Altingschool is de BSO eigenlijk een ‘Binnenschoolse’ opvang, met alle voordelen van dien.

Op de BSO bieden we de kinderen een vertrouwde en gezellige plek, om plezier te hebben met elkaar.  Onze vaste pedagogisch medewerkers verzorgen dagelijks voor en na schooltijd allerlei leuke activiteiten. Voor schooltijd kunt u gebruik maken van de voorschoolse opvang (VSO) en na schooltijd van de na- of buitenschoolse opvang (NSO/BSO).

Vrije tijd, lekker spelen en een leuk activiteitenprogramma

Ieder kind is uniek en heeft z’n eigen behoeftes om zich na schooltijd plezierig te voelen. Maar één ding staat bij ons voorop: als de schoolbel gaat, start voor de kinderen hun vrije tijd! Zonder te hoeven reizen naar een andere locatie, blijven de kinderen voor de BSO op Kindcentrum Menso Altingschool. Ons aanbod is erop gericht om kinderen van alle leeftijden uitdaging en plezier te bieden, zodat ze zich prettig voelen en kunnen doen waar ze zin in hebben. Kinderen spelen op de groep met leeftijdsgenootjes en zijn op dezelfde plek als eventuele jongere broertjes/zusjes. Dat is makkelijk voor ouders en fijn voor de kinderen. 

Ons aanbod op Menso Altingschool

Op schooldagen starten we op de BSO met wat drinken, fruit en een koekje. De kinderen kunnen zo even bijkomen van de schooldag en hun verhaal kwijt. Daarna kiezen de kinderen zelf wat ze gaan doen. Lekker zelf spelen met een vriendje, buitenspelen op het plein of meedoen aan één van de activiteiten. We werken met een dagelijks wisselend activiteitenaanbod, met activiteiten op het gebied van natuur, techniek, sport, spel, koken, creatief, muziek en drama. We maken gebruik van alle faciliteiten binnen Menso Altingschool (speellokaal, plein, pc’s, bibliotheek en nog veel meer!) Regelmatig organiseren we, in samenwerking met de verschillende verenigingen in Paterswolde, kennismakingen met betreffende sporten/activiteiten.We stimuleren de kinderen om na schooltijd iedere dag naar buiten te gaan, voor vrij spel, een gerichte activiteit of gewoon om wat te ‘chillen’ met elkaar. Op de BSO willen we het ouders zo makkelijk mogelijk maken om werk met een druk gezinsleven te combineren.

We bieden daarom verschillende extra services:

- ontbijtservice, voor kinderen die vroeg op de VSO komen en graag bij ons een broodje eten.

We informeren ouders via Social Schools over de belevenissen van de kinderen op Menso Altingschool.